• No products in the cart.
CART Total:0,00 kr.
Title Image

Shop

Kanoa prej letre (in Albanian)

160,00 kr.

4 in stock

SKU: EB03ALB15 Category:

Eugenio Barba: Kanoa prej letre
Pika pa sipërfaqe, Tirana 2015. 286 pages. In Albanian. ISBN 978-9928-185-25-9

Lënda e parë e teatrit nuk është aktori, hapësira apo teksti, por vëmendja, m i dëgjimi, mendimi i spektatorit. Teatri është arti i spektatorit. ai poeti me shqisa veçanërisht të mprehta, për të cilin fliste Baudelaire-i, :po spektator, edhe kur nuk e di, percepton herë me lupën e madhe të dylbive —agjinare e herë me të voglën, herë vrojton tërësinë në distancë e herë përpihet iga detaje fare të vogla.

Antropologjia Teatrore shquan parimet që aktori duhet të aktivizojë për te mundësuar këtë vallëzim të shqisave dhe të mendjes së spektatorit. Detyra e aktorit është njohja e këtyre parimeve dhe eksplorimi i pandërprerë i mundësive praktike që ato mundësojnë; kjo ka të bëjë me mjeshtërinë e tij. Se si dhe për ç’qëllime e përdor vallëzimin, kjo ka të bëjë me etikën e tij.

Eugenio Barba: The Paper Canoe
In this book Eugenio Barba analyses his thirty years of experience with the actors of Odin Teatret. He relates it to the research he has conducted in different environments and theatrical traditions of Europe, America and Asia, and he presents the results achieved by ISTA, which he founded in 1979.

Weight 0,31 kg